PNL Satu Mare și-a lansat candidații pentru alegerile locale (galerie foto)

 

PNL14 PNL13 PNL12 PNL11 PNL10 PNL9 PNL8 PNL6 PNL5 PNL4 PNL3 PNL2 PNL1
Co-președinții PNL de la nivel național, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au fost prezenți azi, 11 februarie la Satu Mare pentru a lansa o parte dintre candidații formațiunii politice pentru funcțiile de primari din județul nostru, persoane validate până la această oră. Evenimentul s-a desfășurat cu începere de la ora 16.00, în Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Pe lângă cei doi co-președinți de la nivel național, la eveniment au participat, în calitatea de oaspeți, și primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, Cristian Țăgârlaș, dar și parlamentari din județele Maramureș și Bihor.

Cel care a luat primul cuvânt a fost consilierul județean Virgil Enătescu. Acesta a vorbit despre valorile liberale și necesitatea unor guvernări locale PNL „deoarece doar competiția, dar o competiție onestă, ne poate duce pe drumul dezvoltării”.

Primarul municipiului Arad s-a referit la greutățile pe care un primar le întâmpină în cadrul administrației locale, susținând toate acestea din postura unui primar care se află la al patrulea mandat. Cu toate acestea și-a îndemnat colegii de la Satu Mare să intre plini de optimism în bătălia electorală pentru a putea apoi duce la capăt proiectele de dezvoltare economică, și nu numai, atât de necesare fiecărei comunități locale în parte.

În luarea de cuvânt, consilierul județean Adrian Cozma, candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare, a subliniat că „știm care sunt problemele comunității, știm care sunt problemele sătmărenilor. De acea, programul meu în ceea ce privește guvernarea locală va fi construit cu oameni, va fi construit cu oameni valoroși, cu oameni cu o bună reputație în societate. Este adevărat, nu este simplu în Satu Mare să spargi un mecanism care a fost construit pentru a servi unor interese, a unor interese ale unor grupuri de interese. Sigur, îmi dă forță unitatea din cadrul Partidului Național Liberal. Trebuie să stăm strânși ca un pumn și să acționăm împotriva acestei puteri locale abuzive care în ultimii patru ani nu a făcut absolut nimic. Sigur, mă doare să spun ca sătmărean, ca cetățean că orașul meu față de celelalte este la coada clasamentului. Dar noi, cu echipa de consilieri pe care o vom construi, oameni competenți, oameni onești, cu o bună reputație în societate, vom veni cu un program de management administrativ bine pus la punct care va ținti exact problemele pe care le întâmpină societatea sătmăreană. Îmi doresc ca, împreună cu dumneavoastră, să dezvolt orașul Satu Mare, să-l aducem acolo unde-i este locul”.

Deputatul Romeo Nicoară a spus că începând de mâine va străbate, alături de candidații PNL, întreg județul pentru a afla problemele cu care se confruntă sătmărenii, nevoi pentru care până în prezent nu s-au făcut decât promisiuni și nimic concret.

„Sunt convins că și Adrian Cozma va câștiga și Romeo Nicoară vor câștiga. Cu condiția să se bată, să fiți lângă ei, să înțelegeți că în această sală nu aveți niciun adversar. Adversarul nostru politic este PSD-ul. Noi avem un candidat bun pentru Primăria Satu Mare, cu un program clar, și pe care-l susținem. Asta trebuie spus în permanență sătmărenilor. Am convingerea că a venit și rândul orașului Satu Mare că să arătăm noi liberalii ce poate o administrație de dreapta” a declarat la rândul său Vasile Blaga.

Totodată, Blaga a criticat actuala administrație a municipiului și județului Satu Mare pentru „lipsa de viziune care se concretizează în faptul că Satu Mare este unul dintre cele mai slab dezvoltate municipii și județe din țară”.

Până în prezent au fost validați un număr de 30 de candidați pentru funcțiile de primari din municipiile, orașele și comunele din județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.