Subvenții pentru angajatorii care încadrează absolvenți cu studii superioare

ajofm

Angajatorii care încadrează absolvenți de studii superioare la debutul lor în profesie pot să beneficieze de subvenții din bugetul asigurărilor de șomaj.

Beneficiarii Legii 335/2013 sunt absolvenții de învățământ superior care au diplome de licență sau echivalență și, la debut în profesie, se angajează cu contract individual de muncă pe un post conform specializării absolvite.

Angajatorii care încheie un contract de stagiu în condițiile prezentei legi primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu care este de șase luni, o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă în vigoare care în prezent este de 500 lei.

Angajatorii care încadrează absolvenți de studii superioare la debutul lor în profesie sunt obligați să comunice agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă în a căror rază își au sediul, locurile vacante care pot fi ocupate de către aceștia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.