Alegerea echipamentului de protectie potrivit

salopeta

Furnizorul tau de echipamente de protectie ar trebui saiti poata spune ce tip de material de protectie trebuie sa alegi. Nu toate materialele oferaprotectie impotriva tuturor substantelor chimice. Unele substante chimice trec prin materiale de protectie, dupa o perioada de timp. Este important saintrebati, de asemenea, furnizorul de cat de des trebuie schimbat echipamentul de protectie. Asigurati-va ca echipamentul este schimbat atunci cand este necesar. Amintiti-vasa instruiti muncitorii si asigurati-va ca urmati instructiunile.

Precautii generale:

  • Verificati salopetele de protectie pentru daune atat inainte, cat si dupa utilizare
  • Curatati si intretinetitoate EIP in mod regulat
  • Utilizati salopetele de protectie de unica folosinta o singura datasi eliminati-lein siguranta dupa utilizare
  • Spalati salopetele de bumbac in mod regulat
  • Spalati salopetele la locul de munca sau la o spalatorie de specialitate. Acestea nu ar trebui sa fie luate acasasi spalate cu hainele familiei
  • Pastrati imbracaminte de protectie intr-un dulap curat
  • Pastratiimbracamintea curatasi cea murdara separat
  • Asigurati un standard bun de instalatii sanitare
  • Materialul selectat trebuie sa fie rezistent la penetrarea lichidelor, pulberilor sau granulelor, dupa caz
  • Pentru materialele corozive, cum ar fi acizii, un sort impermeabil oferao protectie buna
  • Salopetele ar trebui sa fie, in mod normal, purtate peste cizme, mai degraba decat sa fie ascunsein acestea
  • Manusile ar trebui sa fie, in mod normal purtate peste maneci pentru a opri contaminarea din a ajunge pe partea interioara.

Purtati echipamentul de protectie Limarom in modcorect

Muncitorii trebuie sa se asigure ca poartao salopeta de protectie adecvatain mod corect, atunci cand pulverizeaza biocide sau pesticide. Un studiu realizat de British HSE a aratat ca manecile suflecate sau fermoarele deschisevor esua in a proteja lucratorii de la a fi contaminati.

Cercetarea a fost efectuatain rolul pe careimbracamintea il are in reducerea expunerii pielii la pesticide si pentru a cuantifica cantitatea de protectie data de diferite tipuri de articole de imbracaminte, astfel incat informatiile pot fi folosite de catre lucratorii care desfasoara o evaluare a riscului in viitor. Cercetatorii, de asemenea au dorit sa stabileasca ce fractiune din cantitatea de pesticide depozitate pe haine lucratorilor ajunge, de fapt,  pe piele.

Studiul a folosit un manechin articulat, care s-a miscat in modul in care un lucrator ar face-o in timp ce foloseste biocide si pesticide. Fluidele de testare s-au stropit pe haine, imitand modelele observate la locul de munca. O serie de teste replicate au fost efectuate folosind diferite tipuri de imbracaminte pe manechin si cu imbracamintea purtata incorect. Scaderi semnificative ale contaminarii pielii au fost realizate la toate tipurile de articole de imbracaminte testate, inclusiv imbracamintea personala, cum ar fi un tricou cu maneca lunga si o pereche de blugi, in momentul in care acestea au fost purtate corect.

Astfel, Limarom va ofera nu numai salopete si imbracaminte de protectie de o calitate deosebita, ci si suportul necesar in utilizarea acestora in mod corect, astfel incat riscurile sa fie miscorate in mod semnificativ. Asa cum s-a observat acest lucru este la fel de important ca si utilizarea materialelor potrivite, in functie de pericolele existente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.