Băimărenii, așteptați să se înscrie în Coaliția pentru Baia Mare

Catalin Chereches

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 9 februarie, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a vorbit despre Coaliția pentru Baia Mare dar și despre ceea ce reprezintă această platformă civică cu a cărei susținere va candida pentru un nou mandat la alegerile locale din acest an.

Edilul a explicat că cetățenii vor fi cei care vor stabili lista candidaților pe care Coaliția pentru Baia Mare îl va susține pentru Consiliul Local al municipiului.

Coaliția pentru Baia Mare este o platformă civică, o asociație neguvernamentală care militează pentru proiectele strategice ale municipiului Baia Mare, principalul plan de dezvoltare fiind acela de a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021. La acest obiectiv se mai adaugă și alte proiecte de infrastructură, dezvoltare economică, educație și mediu.

„Voi fi candidatul pentru Primăria municipiului Baia Mare la aceste alegeri și voi face acest lucru sub acest brand, Coaliția pentru Baia Mare. Bineînțeles, lista de consilieri locali va conține multe nume dintre personalitățile orașului. Unii pe care îi regăsim astăzi în Consiliul Local și alții pe care din păcate nu îi regăsim astăzi și nu i-am regăsit nici până acum în acest for. Este vorba despre oameni din zona de sănătate, alții din zona de educație, din zona economică, fiecare componentă profesională sau socială importantă va fi reprezentată în Coaliția pentru Baia Mare”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Băimărenii sunt așteptați începând de miercuri, 10 februarie să se înscrie în Coaliția pentru Baia Mare, platforma civică alături de care candidează Cătălin Cherecheș la un nou mandat de primar.

„Săptămâna viitoare vom prezenta o primă formă a listei de consilieri locali urmând ca cetățenii, prin prezența lor la sediul Coaliției pentru Baia Mare sau prin activitatea lor pe site-ul pe care îl vom deschide, prin acele tichete pe care le vom face în presa locală și pe care le vor putea trimite Coaliției, își vor putea ordona în funcție de preferințe consilierii. În final, într-un mod foarte transparent, o să avem ordinea pe lista Coaliției pentru Baia Mare a consilierilor locali. Nu în funcție de dorințele mele sau ale unor colegi de-ai mei care vor fi prezenți pe listă, ci în funcție de dorințele cetățenilor și ale modului în care receptează băimăreanul fiecare dintre oamenii pe care îi vom propune pe această listă”, a spus Cătălin Cherecheș.

De asemenea, edilul municipiului Baia Mare a arătat că este util ca un primar să aibă alături Consiliul Local pentru a reuși demararea proiectelor de care are nevoie orașul pentru a se dezvolta.

În cadrul conferinței de presă Cătălin Cherecheș a prezentat și modul de acțiune a Coaliției pentru Baia Mare atât în perioada pre-electorală, cât și electorală. Mai mult, aceasta a arătat că Coaliția pentru Baia Mare nu va face vreo alianță electorală cu niciun partid politic până la alegerile locale.

Dorința primarului Cătălin Cherecheș pentru un nou mandat a fost exprimată de către acesta public. Astfel, primarul municipiului Baia Mare a arătat că își dorește ca şi comunitatea să fie implicată în fiecare demers.

3 Comentarii la "Băimărenii, așteptați să se înscrie în Coaliția pentru Baia Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.