Află tot ce nu știai despre portocale

potocale

Le consumăm zilnic, dar tot ce știm despre ele e că sunt slabe în calorii și bogate în fibre și vitamina C. De fapt, portocala nu e un fruct tocmai comun, așa că vă prezentăm câteva aspecte care demonstrează acest lucru:

1.Este un hibrid creat din alte două citrice: pomelo și mandarină, cu 25% particularități celulare primite de la pomelo și 75% de la mandarină.

2.Nu toate portocalele sunt portocalii, cele care cresc la tropice tind să rămână verzi. De aceea pentru a putea fi cumpărate ele pot fi acoperite în ceară sau trecute prin alte procede nesănătoase.

3.Cu toate că, în zilele noastre Brazilia și Florida produc cele mai mai cantități de portocale, acestea își au originile în zonele pe care azi le numim China de Sud sau Malaezia.

4.Pentru a crește o singură portocală e nevoie de aproximativ 50 de pahare de apă, o cantitate foarte mare comparativ cu alte fructe.

5.Cu cât e mai mare „ombilicul” portocalei, cu atât e mai dulce. Ne referim aici la partea de jos a portocalei, opusă codiței.

6.Coaja de portocală este un odorizant natural. Puteți așeza cojile în zonele urât mirositoare și veți scăpa de mirosurile neplăcute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.