Proiecte pentru municipiul Satu Mare în valoare de 24 milioane de euro

proiecte

Modernizarea străzilor de pământ, amenajarea traseelor pentru bicicliști pe teritoriul municipiului Satu Mare, achiziționarea de autobuze ecologice, eficientizarea iluminatului public și amenajarea unor spații pentru recreere sunt doar câteva dintre proiectele care urmează să fie depuse spre finanțare pe „Axa prioritară 4” de Primăria municipiului reședință de județ. Valoarea totală a acestora este de 24 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 5 februarie de primarul Dorel Coica. Alături de edil, la întâlnirea cu jurnaliștii au participat și Adriana Lenghel din partea Biroului de Proiecte Europene a Primăriei municipiului, respectiv responsabilul de strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare, Valentin Sântoma.

În luarea de cuvânt, primarul a subliniat faptul că, 33 de municipii reședintă de județ vor avea acces la bani, iar pentru Satu Mare s-a alocat suma de 24 de milioane de euro.
În ceea ce privește municipiul reședință de județ esistă un număr de 12 proiecte care se încadrează spre finanțare pe AXA prioritară 4.

Este vorba despre: amenajarea traseelor de biciclete pe teritoriul municipiului Satu Mare; achiziționarea de autobuze electrice/ecologice; uzina de joacă – Amenajare spații de recreere și petrecerea timpului liber (lângă Grădina Romei); grădiniță nouă pe strada Rândunelelor nr 1. (urmează să fie expropriată și implementarea unui proiect social); amenajarea de spații verzi din cartierul Micro 17 – reamenajarea parcului de pe strada Ioan Vidu, amenajarea parcului de pe strada Ostrovului, amenajarea zonei inundabile a râului Someș în dreptul cartierului Micro 17; centru pentru copii și tineri cu dizabilități intelectuale – în fosta școală din Curtuiuș; reabilitare termică a blocurilor de locuințe (în rezent există aprobate un număr de 2.000 de apartamente); eficientizarea iluminatului public din municipiul Satu Mare (înlocuirea sistemului actual cu un led-uri); eficentizarea energetică a clădirii administrative a S.C. Transurban S.A; creșterea calității vieții în zona de vest a municipiului Satu Mare prin modernizarea străzilor de pământ; facilitatea accesării Drumului Careiului prin modernizarea străzilor de pământ adiacente; facilitatea accesării B-dului Unirii prin modernizarea străzilor de pământ adiacente.

Totodată, se dorește transformarea zonelor Cubic și Pescăruș în zone de agrement, informatizarea și modernizarea transportului în comun și inclusiv a căilor de rulare a autobuzelor, două autogări în zonele de Sud și Nord ale municipiului.

Un Comentariu la "Proiecte pentru municipiul Satu Mare în valoare de 24 milioane de euro"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.