Consilierii au adoptat bugetul municipiului Satu Mare

buget

Consilierii municipali au adoptat în unanimitate bugetul municipiului Satu Mare, în cadrul ședinței extraordinare ce a avut loc astăzi, 5 februarie. Bugetul a fost votat după o amânare și însușirea unor amendamente depuse de UDMR.

Valoarea totală a bugetului este de 265.025.811 lei. Din această sumă, 216.689.354 lei sunt destinați secțiunii de funcționare și 48.336.457 lei, la secțiunea de dezvoltare.

Vă reamintim că bugetul municipiului Satu Mare a fost amânat la solicitarea consilierilor UDMR și PNL. Ședința de buget ar fi trebuit să aibă loc marți, 2 februarie. Primarul Dorel Coica a subliniat faptul că amânarea ședinței de adoptare a bugetului va întârzia salariile bugetarilor „dar asta nu din vina noastră, a executivului”, a explicat edilul.

Potrivit documentului de buget, Poliției Locale i-a fost alocată suma de 5,3 milioane. Alte 1,5 milioane lei merg pentru asigurarea funcţionării creşelor din Satu Mare.

De asemenea, Teatrul de Nord a primit 5,2 milioane lei, Filarmonica „Dinu Lipatti” 4,3 milioane lei, Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu” Satu Mare, 1,8 milioane lei.

În urma negocierilor dintre putere și opoziție, CSM Satu Mare a primit suma de 3 milioane de lei, față de 3,3 milioane lei cât a propus Primăria.

Un alt punct discutat destul de mult în cadrul ședinței de buget a fost cea a Clubului Olimpia Satu Mare. În cele din urmă, după negocieri, clubului de fotbal i s-a alocat suma de 1,3 milioane lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.