Vezi bilanțul salvamontiștilor sătmăreni pe 2015

Multisalva

La nivelul județului Satu Mare activitatea de salvare montană este gestionată de compartimentul Salvamont din cadrul SCCI care colaborează cu firma Multisalva pentru prestarea serviciilor de salvare montană.

Activitatea propriu zisă a început la 01.02.2015 cu trei grupe a 18 salvatori voluntari cu zone de responsabilitate munții Oaș, Gutâi, Ignis și Culmea Codrului.

În această perioadă cei 18 salvatori voluntari au derulat 122 de acțiuni specifice de patrulare preventivă în zona bazei salvamont Luna Seș, Huta Certeze și Culmea Codrului sau cu ocazia derulării unor evenimente sportive sau de altă natură în zona montană.

Ca urmare a apelurilor primite prin Dispeceratul Național Salvamont sau 112 s-a intervenit pentru: căutarea unui grup de șase turiști rătăcitți în zona muntelui Mic; căutarea unei persoane rătăcite pe Culmea Codrului; salvarea unei persoane grav rănite cu multiple fracturi de membre pe Valea Brada, zona Luna Șes; căutarea a cinci persoane decedate prin înec în lacurile Călinești și Apa.

Pentru perfecționarea activității s-au derulat independent sau în comun cu I.J.S.U., Jandarmeria, Poliția, ONG-uri române și străine 18 acțiuni de simulare privind salvarea unor persoane ca urmare a prăbușirii unui avion de pasageri în munți, căutarea unor disparuți în munți, salvarea unor persoane rănite sau a unor persoane oprite în telescaun, accidente industiale la înălțime, acțiuni de salvare în și de sub apă sau gheață.

S-au identificat 11 trasee montane care în cursul anului 2016 vor fi marcate și omologate.

A fost marcat traseul de cicloturism de pe râul Tur până la baza pârtiei Luna Șes.

În situații de pericol puteți cere cu încredere ajutorul salvamontiștilor apelând Dispeceratul Național Salvamont la telefon 0725826668 („SALVAMONT”), Dispecerat 112 sau 0734889136.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.