Vezi amendamentele aduse bugetului municipiului Satu Mare de către UDMR

udmr1

Într-un comunicat de presă transmis astăzi, 4 februarie redacției noastre, conducerea UDMR Satu Mare prezintă câteva dintre propunerile și modificările aduse bugetului municipiului reședință de județ pe 2016. Proiectul de hotărâre cu privire la buget se află pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 5 februarie a Consiliului Local.

În continuare vă prezentăm comunicatul de presă transmis de UDMR:

„După o şedinţă-maraton de circa 5 ore în comisii, propunerile constructive ale consilierilor UDMR au fost prezentate şi se pare că, în urma acestora se va naşte un buget mai echilibrat, transparent şi adaptat la nevoile oraşului. Deşi bugetul iniţial ne-a fost prezentat „în a 24-a oră”, nu era nici vorbă de întârzierea salariilor profesorilor sau a bugetarilor, toate salariile vor fi plătite la timp.

Din nefericire, nici acest buget al anului 2016 nu conţine sumele pentru realizarea promisiunilor iniţiale a conducerii oraşului: nu se regăsesc proiecte de reabilitare termică, nici construcţia blocurilor sociale sau a celor pentru tineri, nu există nici o măsură de creare a locurilor de muncă.

Propunerile UDMR vizează introducerea finanţării concrete pentru reabilitarea străzilor de pământ, am inclus un studiu pentru construirea unei parcări subterane în centrul vechi, am alocat sumă concretă pentru reabilitarea faţadelor clădirilor din centrul istoric. Cunoscând nemulţumirea cetăţenilor faţă de serviciile de salubrizare şi întreţinerea zonelor verzi, am atras atenţia executivului asupra faptului că niciodată străzile sătmărene nu au fost aşa de neîngrijite.

Am adus propuneri în domeniul de sănătate şi a tinerilor: se vor finanţa cabinetele de stomatologie în şcoli, asigurăm finanţarea proiectelor de reabilitare a unităţilor de învăţământ, se vor amplasa depozite de biciclete şi cărucioare de copii în cartiere. Ca şi în anii precedenţi, am inclus în buget cu sumă concretă realizarea piste de biciclete în direcţia Noroieni.

Totodată am asigurat sume consistente pentru reparaţia podului Decebal şi pentru realizarea investiţiilor în cartierele Micro 17, Carpaţi I şi Carpaţi II. Constatăm cu regret ca în bugetul acestui an este inclusă doar reparaţia capitală a numai două străzi, suma alocată pentru al treilea pod peste Someş a rămas 1.000 RON.

Ca sumar, am adus propuneri şi modificări în peste 40 de teme diferite, şi suntem convinşi că aprobarea acestora la şedinţa de vineri va contribui la readucerea oraşului într-o direcţie corectă de dezvoltare, în beneficiul tuturor sătmărenilor”.

Un Comentariu la "Vezi amendamentele aduse bugetului municipiului Satu Mare de către UDMR"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.