Dinu Birtoc, viceprimar Călinești-Oaș: Poliţia Satu Mare induce în eroare opinia publică

Dinu Birtoc

Viceprimarul comunei Călinești-Oaș, Dinu Birtoc, a transmis un drept la replică referitor la comunicatul de presă al IPJ Satu Mare, în care se spune că a sustras documente din sediul primăriei din localitate.

În continuare vă redăm integral comunicatul de presă remis redacției noastre de către Dinu Birtoc:

„La fel ca în multe alte dăţi, primarul PSD-ist al comunei Călinești-Oaş, Gheorghe Copil, a iscat un scandal monstru, aducându-mi o serie de acuzaţii false pe care le voi demonta în faţa organelor de anchetă prin înregistrări telefonice şi prin declaraţiile consilierului Gherman Ioan, aflat cu mine în incinta Primăriei, pe tot parcursul evenimentelor.

În primul rînd, vreau să informez opinia publica că cele trei clasoare erau luate din propriul birou pe care îl ocup în Primăria Călineşti-Oas, în calitate de viceprimar. Cele trei clasoare „cu documente”, conţineau, în fapt, copii eliberate de către Primăria Călineşti-Oaş, în urma solicitărilor mele scrise. Respectivele acte îmi erau necesare a doua zi, în data de 2 februarie 2016, la DNA Oradea, unde urma să fiu audiat ca martor în dosarul de şantaj şi ameninţare al vicepreşedintelui PSD Mircea Govor, comis împotriva consilierilor locali.

Datorită faptului că Gheorghe Copil ştia că a doua zi sunt citat la DNA Oradea şi aflând de la femeia de serviciu că încă suntem în interiorul Primăriei, aşa cum se întâmpla în mod frecvent de când el nu se mai ocupă de treburile comunităţii, i-a confiscat acesteia cheile (ca să nu vină să ne deschidă dacă am fi solicitat-o) şi pur şi simplu ne-a închis înăuntru.

De aici cronologia evenimentului, susţinută de apelurile şi înregistările mele telefonice, diferă complet de comunicatul Poliţiei Satu Mare. Motivele sper să fie elucidate repede şi cu responsabilitate. Astfel, în momentul în care am realizat că suntem închişi înăuntru l-am sunat la ora 20.00 pe comisarul şef care răspunde de Secția 8 Gherţa Mică şi l-am întrebat ce să facem, acesta ne-a spus să ieşim pe geam, dar explicându-i că cunoaştem metodele primarului şi îi bănuim intenţiile, în cele din urmă ne-a recomandat să sunăm la 112. Astfel că la ora 20.26 am sunat la 112, în prezenţa patrulei de Poliţie care ajunsese la Primărie, la solicitarea lui Gheorghe Copil. În comunicatul Poliţiei se citează ora 20:45 ca oră la care Gheorghe Copil a sesizat Poliţia Gherța Mică (!). Dorind să aplaneze conflictul, patrula de Poliţie a încercat să negocieze telefonic cu primarul Gheorghe Copil, însă datorită faptului că acesta era băut şi avea un limbaj sub orice critică, ameninţa şi înjura încontinuu (dovada înregistrarea telefonică) s-a trecut la inventarierea documentelor din cele trei clasoare. În final, acestea mi-au fost lăsate în custodie, pe bază de proces-verbal, astfel că astăzi am putut să mă prezint cu ele la DNA Oradea.

Susţin hotărât că tot acest scandal a fost iscat pentru ca eu să nu ajung să depun probele care mi-au fost solicitate de către DNA Oradea. În ciuda tuturor manipulărilor şi a acuzaţiilor nefondate privind reputaţia mea, aduse de un personaj care a adus numai ruşine comunitătii pe care ar trebui s-o cinstească şi s-o ridice, am încredere că până la urmă, adevărul va ieşi la iveală, iar cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.