Trei persoane au ajuns la spital cu trichineloză

trichineloza

O mamă și două fetițe din Sătmărel au fost transportate luni (1 februarie) seara la spital, cu suspiciune de trichineloză. Din aceeași familie mai există două persoane internate la Secția de Boli Contagioase cu aceeași afecțiune determinată de consumul de carne de porc infestat. Ambulanța a fost solicitată în jurul orei 23.00.

Contaminarea se produce prin ingestia de carne parazitată (de porc, mai rar de mistreţ, urs, cal etc. în funcţie de obiceiurile alimentare), consumată crudă sau insuficient preparată termic, care conţine larve vii închistate de Trichinella.

Boala poate fi prevenită eficace prin aplicarea măsurilor de profilaxie domestice (consumul cărnii după o prealabilă tratare termică) şi a sănătăţii publice (controlului sanitar al cărnii de porc prin examen trichinoscopic; prevenirea infestării porcilor prin deratizări pentru distrugerea şobolanilor).

În ată ordine de idei, în cursul zilei de luni echipajele Serviciului de Ambulanță au intervenit la un total de 139 de solicitări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.