Elevii Școlii „Avram Iancu” învață de la polițiști să fie civilizați în trafic

elevi1

În fiecare an, mii de copii din judeţul nostru iau parte la activităţi de educaţie rutieră susţinute de poliţişti. Fie că vorbim de proiecte şi campanii consacrate cum sunt „Poliţist Junior”, „Verde la educaţie, pentru circulaţie!”, „Suntem mici, dar circulăm corect!”, fie că sunt activităţi punctuale în şcoli şi grădiniţe, implicarea poliţiştilor sătmăreni în creşterea unor pietoni responsabili este tot mai evidentă.

O astfel de activitate punctuală de educaţie rutieră a avut loc luni, 1 februarie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Satu Mare, denumită „Civilizaţi în trafic”. Întâlnirea cu elevii claselor a II-a A şi a III-a A coordonaţi de doamnele învăţătoare Carmen Goje şi Doina Racolţa a fost susţinută de această dată de inspector principal de poliţie Felicia Hrihorişan, ofiţer sociolog în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Reprezentanta Poliţiei le-a vorbit elevilor despre principalele reguli pietonale, dar şi despre semne de circulaţie a căror semnificaţie nu era pe deplin cunoscută de cei mici. Expunerea a fost apoi urmată de prezentare unor situaţii concrete cu care copiii se pot întâlni în traficul rutier, precum şi de materiale video cu caracter preventiv.

Întâlnirea a fost una deosebit de interactivă şi utilă copiilor, cu atât mai mult cu cât majoritatea dintre ei s-au declarat ca fiind mai degrabă pietoni neînsoţiţi de adulţi atunci când vin şi pleacă de la şcoală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.