Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători 2016. O sătmăreancă printre organizatorii evenimentului

conferinta

Carina Petric

Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători (ICYS), ediția XXIII, va avea loc pentru prima dată în România, în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 16-22 aprilie 2016. Până în prezent, 28 de țări și-au confirmat deja participarea la prestigiosul eveniment.

Din comitetul de organizare a conferinței face parte și sătmăreanca Carina Mihaela Petric, tânăra care a cucerit medalia de bronz în cadrul conferinței de anul trecut, eveniment ce s-a desfășurat în localitatea Izmir, Turcia.

Peste 250 de elevi pasionați de știință și tehnologie din peste 25 de țări își prezintă, în perioada 16-22 aprile 2016 în Cluj-Napoca, proiectele de cercetare. Astfel, pe bună dreptate, conferința ICYS este considerată „Campionatul mondial de lucrări de cercetare științifică” dedicată elevilor de liceu.

Țara noastră și-a depus candidatura pentru organizarea acestui eveniment în anul 2013.

De-a lungul anilor, elevii români au participat la fiecare ediție și s-au întors acasă cu nenumărate premii, medalii de aur, argint, bronz și premii speciale.

Carina Petric a absolvit Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare, iar în prezent studiază Ingineria civilă în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.