UDMR și PNL au cerut amânarea ședinței de buget

Conferinta

Dorel Coica

O parte din consilierii municipali ai UDMR și PNL, în frunte cu președinții organizațiilor municipale a celor două formațiuni politice, deputatul Kereskenyi Gabor (UDMR) și Romeo Pop (PNL) au cerut amânarea ședinței extraordinare de marți, 2 februarie, argumentându-și solicitarea prin faptul că nu au avut la dispoziție timpul necesar să analizeze în profunzime proiectul de hotărâre cu privire la bugetul municipiului reședință de județ, pe anul 2016.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 1 februarie în sala de ședințe a Consiliului Local. Primarul Dorel Coica este de acord cu solicitarea acestora.

„Dorim ca bugetul municipiului să fie unul transparent, cu perspective pentru locuitorii municipiului Satu Mare, și în primul și în primul rând, să fie un buget realist”, a declarat deputatul Kereskenyi Gabor. Acesta a solicitat amânarea pe data de 5 februarie.

Parlamentarul spune că consilierii locali nu au primit documentele aferente bugetului pe 2016 decât în cursul zilei de joi, 28 ianuarie, astfel încât nu au avut timp suficient să analizeze bugetul. „Am hotărât și solicităm împreună cu colegii, îi solicităm în mod public domnului primar amânarea ședinței de mâine (2 februarie) pe data de 5 februarie, adică pe vineri. Fugitiv așa cum am văzut proiectul bugetului am constatat lipsa de viziune a conducerii municipiului, și bineînțeles, noi si colegii consilieri nu vrem ca acest buget să fie un buget de pomană electorală”.

De asemenea, Kereskenyi spune că până în data de 5 februarie consilierii UDMR și PNL vor participa la ședințele din comisiile de specialitate, vor veni cu propuneri pe marginea bugetului aferent anului în curs.

În luarea de cuvânt, co-președintele Organizației Municipale a PNL Satu Mare, Romeo Pop și-a manifestat dezacordul cu privire la faptul că documentele au ajuns cu întârziere la comisii, catalogând acest aspect „ca un lucru inadmisibil”.

Adrian Albu a subliniat faptul că ar fi avut la dispoziție modalități mai simple pentru a amâna dezbaterea bugetului, însă au ales să-și manifeste public nemulțumirea.

Maskulik Csaba s-a plâns de faptul că nu există un dialog între conducerea Primăriei și consilieri, și acesta ar fi motivul pentru care documente au ajuns cu întârziere pe mesele comisiilor de specialitate.

În declarația făcută după conferința de presă, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica a afirmat faptul că acceptă amânarea ședinței pe vineri, dar a ținut să precizeze și faptul că salariile funcționarilor din administrația publică locală vor întârzia exact cu numărul de zile cu care se amână ședința.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.