Vrem să schimbăm inimile pentru a construi o lume mai umană

seminar1

seminar2

Vineri, 29 ianuarie, în organizarea Mişcării Tinerilor pentru Pace Satu Mare în colaborare cu Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” a avut loc seminarul „Vrem să schimbăm inimile pentru a construi o lume mai umană pentru toți: astfel începe PACEA”, susţinut de prof. Alberto Quattrucci, secretarul Comunităţii Sant’Egidio din Roma. Evenimentul s-a desfășurat la Liceul Teoretic German.

Acest seminar a fost al doilea susţinut de prof. Quattrucci în fața liceenilor sătmăreni. La eveniment au participat alături de profesorii organizatori de la Liceul German, Dobos Angéla, Gyöngyösi Iolanda şi Király Réka, profesori şi elevi din patru licee din Satu Mare.

Seminarul a fost organizat în cadrul proiectului internațional al Comunităţii Sant’Egidio „Tineri Europeni pentru o Lume fără Violență”.

Acest proiect constituie un impuls spre a conștientiza erorile trecutului produse de naționalism, rasism și antisemitism, spre a întări legăturile interculturale și a promova în rândul participanților un sentiment de responsabilitate în calitate de cetățeni ai Europei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.