„Și copiii pot salva o viață”

ambulanta6

Începând cu data de 1 februarie, se va derula proiectul comun denumit „Și copiii pot salva o viață”, inițiat de Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Somes” și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Acest proiect a fost inițiat ca urmare a necesității conștientizării și educării tinerei generații privind acordarea primului ajutor în situații critice care pot să apară în familie sau în locuri publice.

Medicii și asistenții Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare vor face demonstrații practice elevilor cu manechinul din dotare privind manevrele de acordare a primului ajutor respectiv suport vital de bază, manevre primare pe care trebuie să le cunoască fiecare dintre noi.

Specialisti din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare vor prezenta măsuri de prevenire a incendiilor și conduita de urmat în caz de incendiu. Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a făcut o planificare a școlilor și colegiilor din județ în vederea organizării activității.

Primele cinci școli la care se va începe derularea proiectului sunt următoarele: „Mircea Eliade” Satu Mare (01.02.2016); ,,Lucian Blaga” Satu Mare (02.02.2016); Nr. 10 Satu Mare (03.02.2016); Colegiul National ,,Mihai Eminescu” (04.02.2016) și Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu” (05.02.2016).

Ăncepând cu ora 10.00 la Scoala Gimnazială „Mircea Eliade” va avea loc primul curs de prim ajutor-resuscitare susținut de către medicii și asistenții SJA Satu Mare. La acțiune vor fi prezenți și reprezentanți din cadrul ISU ,,Somes” Satu Mare .

Acest proiect este implementat inițial doar în școlile și liceele din municipiul Satu Mare, urmând ca ulterior să fie cuprinse în proiect și școlile din întreg județul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.