PNL anunță noi posibili candidați la Primăria Satu Mare și la Consiliul Județean

PNL

Mihai Huzău și Cosmin Rațiu s-au retras din cursa internă a PNL pentru desemnarea candidatului formațiunii politice la funcția de primar al municipiului Satu Mare. Locul acestora a fost luat de co-președintele Organizației Municipale a PNL Satu Mare, Ileana Blidar și de deputatul Romeo Nicoară.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 29 ianuarie, de către cei doi co-președinți ai Organizației Municipale a Partidului Național Liberal, Romeo Pop și Ileana Blidar. Cei doi lideri spun că sondajul pentru desemnarea candidatului va fi finalizat săptămâna viitoare, urmând ca până în 15 februarie să fie stabilite listele cu candidați.

După retragerea lui Huzău și Rațiu, în cursă au rămas celălalt co-președinte al Organizației Municipale a PNL Satu Mare, dr. Romeo Pop, avocatul Adrian Cozma și actualul consilier local, Adrian Albu. Însă lista pretendenților la această candidatură s-a completat cu co-președintele Organizației Municipale a PNL Satu Mare, Ileana Blidar și cu deputatul Romeo Nicoară.

În luarea de cuvânt Ileana Blidar a declarat că „doresc să-mi măsor puterile, simpatia în rândul sătmărenilor. Că degeaba doresc să fiu eu candidatul PNL dacă sondajul făcut în rândul sătmărenilor arată că nu mă bucur de o simpatie în rândul cetățenilor”.

Referindu-se la listele pentru consiliile locale și Consiliul Județean, Romeo Pop spune că „acestea nu vor conține persoane de care să ne fie rușine sau care să nu respecte codul de etică al partidului”.

De asemenea, Romeo Pop s-a referit și la o posibilă candidatură a consilierului Alexandru Panea la președinția CJ, susținând că ar fi și alți candidați mai buni decât acesta, amintindu-i pe Ionuț Rus, Bela Matuz și Dan Zeicu.

„Asta este părerea domnului Panea, probabil. Nu putem să ne erijăm în candidaţi când în interiorul partidului nu s-a discutat despre candidaţi. Dacă stăm să analizăm, îmi vin rapid în minte trei-patru oameni care ar fi chiar foarte buni manageri. Partidul va decide cine e candidat. Noi nu putem să ieşim să ne erijăm candidatul partidului să vorbim ce nu e de vorbit. Acum sigur că îşi doresc mulţi, puţini pot”, a subliniat Romeo Pop, referindu-se la o posibilă candidatură a lui Alexandru Panea.

Un Comentariu la "PNL anunță noi posibili candidați la Primăria Satu Mare și la Consiliul Județean"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.