Consiliul Județean Satu Mare a votat bugetul pe 2016

Buget

Consilierii județeni s-au întrunit astăzi, 29 ianuarie, pentru a vota bugetul județului Satu Mare pe 2016.

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a fost cel cu privire la bugetul județului pe anul în curs. Astfel, în baza proiectului de hotărâre adoptat, spitalele au primit suma de 6 milioane de lei pentru funcționare și 4 milioane de lei pentru investiții. Alte 3,3 milioane de lei au fost alocați instituțiilor subordonate Consiliului Județean.

De asemenea, pentru demararea investiției de modernizare al Aeroportului Satu Mare a fost alocată suma de 15 milioane lei, bani care vor fi recuperați după contractarea unui credit pentru prefinanțarea întregii investiții ce se derulează în cadrul unui program european.

În cadrul conferinței de presă desfășurate după ședința de Consiliu Județean Adrian Ștef a explicat că Guvernul nu a asigurat toată suma aferente creșterilor salariale al angajaților personalului propriu, motiv pentru care se așteaptă o rectificare bugetară. În aceeași situație se află și cei din domeniul asistenței sociale, unde salariile au crescut cu 40%, însă Guvernul nu a asigurat toată suma necesară.

În bugetul din acest an sunt cuprinse și investiții precum: reabilitare drum Foieni (pentru acces la fabrica Polipol) şi drum Căpleni (pentru acces la obiectivele turistice Cripta Familiei Karolyi şi mănăstirea franciscană); reabilitări şi modernizări drumuri judeţene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală; modernizare drumuri de acces la mănăstirile Scărişoara şi Măriuş; mansardare Centru de Creaţie + amenajare sală spectacole şi ateliere de creaţie pentru artişti locali; reabilitare casă tradiţională şvăbească din Petreşti; continuarea amenajării Muzeului Satului Codrenesc; reconstruire biserică de lemn din Soconzel; amenajări la baza arheologică de la Bobald; amenajarea unei machete din piatră a vechii Cetăţi a Sătmarului; achiziționarea unor costume populare reprezentative pentru etniile conlocuitoare dar și amplasarea statui lui Ioniţă G. Andron la Negreşti-Oaş, Mihai Eminescu şi Szechenyi Istvan la Satu Mare, și bustul lui Avram Iancu la Crişeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.