Neînțelegeri între consilieri, din cauza mutării unor săli de clasă

sali de clasa

Mutare unor clase de la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” în clădirile fostei Şcoli nr. 5 de pe strada Wolfenbuttel, a fost un alt punct sensibil și dezbătut intens în cadrul ședinței de astăzi, 28 ianuarie a Consiliului Local.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se arată că mutarea unor clase de la Liceul Ortodox este cât se poate de importantă, în condiţiile în care numărul elevilor creşte de la an la an. De fapt, aceasta a fost a treia tentativă de mutarea claselor, dar de fiecare dată s-au opus consilierii UDMR, găsind tot felul de motive pentru a bloca iniţiativa. Și de această dată, UDMR-iștii au cerut amânarea proiectului de hotărâre, până ce reprezentanții bisericilor Ortodoxă și Reformată nu vor ajunge la un consens, și asta după ce se vor așeza la masa negocierilor.

După discuţii de câteva zeci de minute, preşedintele de şedinţă Adrian Albu a cerut o pauză, timp în care s-au purtat câteva consultări.

În cele din urmă a fost respinsă propunerea UDMR-ului de amânare a proiectului de hotărâre, după care s-a trecut la votarea proiectului în ansamblu. Însă, din cauza abţinerii consilierilor UDMR nu au fost întrunite două treimi din totalul de voturi, proiectul a fost respins. Acesta urmează să fie rediscutat într-o altă ședință.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.