Limba Română va avea o statuie în Piața Libertății

UDMR

În cadrul ședinței de astăzi, 28 ianuarie, consilierii locali și-au dat acordul privind amplasarea Statuii Limbii Române în Piața Libertății din Satu Mare. Înainte însă de a vota acest punct, consilierii UDMR au avut o serie de propuneri una mai ciudată decât cealaltă.

Astfel, unul dintre UDMR-iști a propus ca monumentul să fie amplasat pe Bulevardul Vasile Lucaciu, în parcul dintre Piața Romană și Catedrala Ortodoxă. Acesta și-a argumentat propunerea prin faptul că astfel ar fi liniare mai multe monumente dedicate românismului, precum Catargul, Catedrala și Lupoaica.

Văzând că propunerea „nu prinde” în rândul consilierilor și nu ar avea nicio soartă de izbândă, reprezentanții UDMR au făcut o altă încercare. Astfel, aceștia au propus ca pe Statuia Limbii Române să fie inscripții în limbile maghiară și germană.

Și pe lângă toate astea mai trebuie spus că pe consilierii maghiari nici măcar nu îi interesează ce va scrie pe monument, idea lor se rezumă la faptul ca pe statuie să existe o tăbliță cu inscripții în limba maghiară și germană.

În cele din urmă propunerea amplasării statuii pe Bulevardul Vasile Lucaciu a fost respinsă de plenul consilierilor. Astfel, statuia va fi așezată în Piața Libertății din Centrul Vechi.

Un Comentariu la "Limba Română va avea o statuie în Piața Libertății"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.