Degustare inedită la Cluj: „Fiecare ţuică e pălincă, dar nu orice pălincă e ţuică”

afis

Vineri, 29 ianuarie, de la ora 18.45, Restaurantul „Casa Maramureșeană”, în parteneriat cu „Evenimentele Snoblesse”, organizează la Cluj un eveniment unic pentru străinii vorbitori de engleză din mediul antreprenorial și pentru românii îndrăgostiți de produsele tradiționale: „Tuică and Pălincă tasting / Degustare de pălincă și țuică”.

La degustare vor participa activ și cei doi co-autori ai cărții „Povestea Pălincii. A pálinka töténete. The story of palinca”, Felician Pop, managerul Muzeului Județean Satu Mare și Robert László, directorul Centrului Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale. Aceștia vor împărtăși cu invitații secrete legate de pălincă.

Evenimentul are loc în cadru tradițional, la „Casa Maramureșeană” și își propune să-i familiarizeze pe participanții români și nu numai cu cele mai emblematice produse alcoolice tradiționale.

Participanții vor avea oportunitatea de a fi familiarizați cu regulile și tipicitatea produselor pălincă și țuică de către echipa din jurul blogului snoblesse.ro.

Evenimentul are drept principal obiectiv ridicarea standardele serviciilor HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) din România, dar și de a familiariza consumatorii români și străini cu rafinamentul și regulile savurării responsabile a pălincii și țuicii.

Cei patru producători selectați pe criterii de calitate din patru regiuni diferite își vor prezenta produsele și vor răspunde întrebărilor participanților.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.