Sprijiniţi cu 2% din impozitul pe venit, familiile nevoiașe

Caritas

În acest an Organizaţia „Caritas” Satu Mare colectează cei 2% din impozitul pe venit în beneficiul familiilor pentru care hrana zilnică este o incertitudine. Mesajul campaniei este „Să potolim împreună foamea familiilor nevoiaşe!”.

„Caritas” oferă zilnic peste 800 de porţii de mâncare prin unităţile sale sociale, însă numărul familiilor sărace este mult mai mare. Pentru a le putea oferi mâncarea cea de toate zilele, organizaţia are nevoie de sprijinul cetăţenilor.

Cei care doresc să ajute trebuie să completeze formularul „230” şi să îl depună la sediul local al finanţelor publice, până la data de 25 mai 2016. Formularul poate fi găsit la instituţiile „Caritas” sau poate fi descărcat și de pe pagina de internet a organizației www.caritas-satumare.ro

Punctul I. trebuie completat cu datele personale şi punctul II. 2 cu datele organizaţiei: Asociaţia Organizaţia „Caritas” a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal 4960929, Cont bancar: RO 80 RNCB 0221011282140001.

2% nu este o cheltuială în plus, ci este o parte din impozitul deja reţinut şi virat către bugetul statului, aferent veniturilor anului 2015. Este o modalitate oferită de stat prin care comunitatea are posibilitatea de a susţine activitatea unei organizaţii neguvernamentale. Această metodă este o importantă sursă de finanţare şi pentru serviciile oferite de Organizaţia „Caritas” a Diecezei Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.