Jumătate din arestaţii din „lotul păcănelelor”, plasați în arest la domiciliu

pacanele

După ce, în urmă cu o lună de zile, trei inculpaţi din dosarul „mafia păcănelelor” au fost eliberați din arestul IPJ Satu Mare, fiind plasaţi în arest la domiciliu, marți, 26 ianuarie, Tribunalul Sălaj a decis ca un al patrulea inculpat, Alexandru Mircea Gâlgău, să fie lăsat acasă.

În același dosar, mai sunt cercetați tot în stare de arrest la domiciliu: Paul Grigore Covaci, Valeriu Crişan şi Robert Kiczel. Ceilalți inculpați, chiar dacă au depus cerere ca să fie lăsați acasă, vor mai sta alte 30 de zile după gratii. Este vorba despre: Stelian Liviu Danco, Radu Ovidiu Ciascai, Claudiu Coman şi Claudiu Remus Paneș.
Vă reamintim că, pe la mijlocul lunii noiembrie 2015, capul „mafiei păcănelelor” din Sălaj, Stelian Danco, a fost mutat în arestul IPJ Satu Mare. Tot la Satu Mare au fost transferați și Claudiu Paneș, respectiv Raul Ciascai.

Pe 11 noiembrie 2015, Danco a depus o plângere la Tribunalul Sălaj, susținând că este arestat ilegal. După ce au analizat plângerea acestuia, magistrații sălăjeni au decis ca aceasta să fie judecată de către judecătorul de supraveghere a privării de liberate din cadrul Penitenciarului Satu Mare, care are în raza de supraveghere și Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sălaj.

Stelian Daco a fost arestat la 1 noiembrie 2015, în urma unor percheziții efectuate de procurorii DIICOT care au destructurat o rețea care măsluia aparatele de jocuri tip slot-machine. Cu ocazia perchezițiilor, oamenii legii au ridicat: 2.291.489 de lei, 291.545 euro, 3.596 lire sterline, 415 dolari și 25,830 kilograme de aur.
De asemenea, la firma administrată de Stelian Danco, SC Electro DSL SRL, a fost descoperit un seif în care se aflau 129.080 euro, 175.799 de lei, dar și cantitatea de 561,66 grame de aur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.