Filmul „Son of Saul”, cu actorul Levente Molnar, nominalizat la Premiile Cesar (Video)

Molnar-Levente

Lungmetrajul „Son of Saul”, film în care joacă actorul Levente Molnar, se numără printre cele șapte pelicule nominalizate astăzi, 27 ianuarie, pentru Premiile Cesar, la categoria „Cel mai bun film străin”. Levente Molnar este absolvent al Colegiului Național „Ioan Slavici” din Satu Mare. Gala laureaților va avea loc la 26 februarie, la Paris.

Nominalizările au fost decise în acest an prin votul a 4.276 de membri ai Academiei de Artă și Tehnică Cinematografică din Franța.

Filmul „Son of Saul” a obținut deja în 2016 Globul de Aur pentru „Cel mai bun film străin” și este nominalizat, la aceeași categorie, și pentru premiile Oscar, care se vor decerna la 28 februarie.

Levente Molnar s-a născut în data de 10 martie 1976 în Baia Mare, dar și-a urmat studiile liceale la Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare. Între anii 1998 și 2002 a studiat la Catedra de Teatru a Universității „Babeș-Bolyai”, iar apoi a lucrat ca actor la Teatrul „Figura Studio” din Gheorgheni și Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Din 2003 este asistent la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Catedra de Teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.