Centru pentru imigranți în localitatea Mădăras

imigranti

Locuitorii din Mădăras sunt revoltați după ce marți (26 ianuarie) seara au aflat că un preot catolic din localitate vrea să înființeze un centru pentru primirea imigranților. Atât primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, cât și localnicii sunt revoltați deoarece s-a aflat despre proiect doar atunci când acesta a devenit câștigător, și prin urmare este pe cale de a fi pus în aplicare.

Supărați din cauza situației create, un grup de localnici în frunte cu primarul Ovidiu Duma i-au cerut astăzi, 27 ianuarie prefectului Eugeniu Avram să intervină și să clarifice acaestă situație.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a solicitat preotului care a inițiat acest proiect să prezinte toate documentele și aprobările primite de către Asociația „Freres”, cea care derulează acest program. Trebuie spus că asociația în cauză are două case în localitatea Mădăras, unde ar putea fi cazate zece persoane.

Prefectul Eugeniu Avram spune că este vorba despre persoane care au fost refugiate în România, dar care au primit statutul de tolerați după ce au trecut prin centrele de rezidență.

„Cetăţenii erau foarte revoltaţi, vreau să îi liniştesc, am preluat-o ca pe o problemă prioritară pentru Instituţia Prefectului şi pentru instituţiile publice din acest domeniu. Verificăm legalitatea acestui proiect, ce înseamnă el, cum se poate aplica”, a declarat Avram.

2 Comentarii la "Centru pentru imigranți în localitatea Mădăras"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.