„Ziua Unirii Principatelor Române”, sărbătorită la Negrești-Oaș

Peste o sută de negreșteni au participat duminică, 24 ianuarie la manifestările prilejuite de „Ziua Unirii Principatelor Române”. Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor (obelisc) din parcul central al oraşului, de la ora 12.15.

Alături de negreșteni, la manifestările de duminică au participat: primarul orașului Aurelia Fedorca, consilieri locali, şefii de servicii din primărie, preoţi, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură, învăţământ, sănătate, justiţie din Negreşti-Oaş, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai partidelor politice.

„Unirea a fost posibilă în primul rând prin puterea solidarității tuturor românilor, a tuturor categoriilor sociale și a tuturor generațiilor de la acea vreme. Avem obligația de a rămâne uniți, solidari, pentru că istoria ne-a arătat că doar astfel putem asigura copiilor noștri un viitor mai bun, în timp ce dezbinarea a fost întotdeauna marele nostru dușman. Indiferent de disputele politice, indiferent de diversitatea opiniilor şi a intereselor, sunt lucruri mai importante care ne unesc. Din păcate, ne aducem aminte de acestea numai în momente de mare dificultate sau de sărbătoare”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș.

A urmat apoi depunerea de flori și coroane, dar și un scurt moment artistic, iar în final toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii.

Negresti1

Negresti2

Negresti3

Negresti4

Negresti5

Negresti6

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.