Asociația „Stea” lansează campania „2% – ne ajută să schimbăm destine !”

Asociatia Stea

Asociația „Stea” anunță lansarea campaniei de sensibilizare a persoanelor care au realizat venituri în 2015 pentru folosirea oportunității de a redirecționa 2% din impozitul aferent acestora pentru susținerea muncii ONG-urilor din domeniul social din Satu Mare. Acesta este un mod simplu prin care orice contribuabil poate să decidă ce se întâmplă cu această parte a banilor lui, care în lipsa exprimării unei opinii, ajung la bugetul de stat.

Este de fapt o șansă de a sprijini incluziunea socială a sute de persoane vulnerabile, pentru ca Satu Mare să devină comunitatea pe care ne-o dorim pentru copiii noștri.

În perioada ianuarie – aprilie 2016, Asociația Stea invită sătmărenii la o serie de acțiuni și evenimente menite să conștientizeze opinia publică despre potențialul acestei prevederi fiscale de a permite oamenilor să facă un bine acolo unde există o mare nevoie de ajutor.

Astfel, organizatorii au pregătit flash-mob-uri pe care le vor pune în scenă în diferite spații publice, expoziții cu produse artizanale realizate de către copii și tineri aflați în dificultate în cadrul atelierului de terapie ocupațională „MeșteșugArt”, acțiuni de donare de cărți și un eveniment surpriză care va încânta sătmărenii cu momente artistice deosebite.

Asociația „Stea” a ales să-și dedice energia pentru a schimba viitorul copiilor și tinerilor care nu au avut șansa de a se naște într-o familie care să aibă grijă de ei și să îi educe.

Cum puteți redicționa cei 2% din impozit? Procedura este foarte simlă şi nu costă nimic:

1. Descărcați Formularul „230” (dacă în 2015 ați avut venituri numai din salarii) sau Formularul „200” (dacă în 2015 ați realizat şi alte venituri-din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente) de pe www.asociatiasteasm.ro;

2. Completați și trimiteți formularul la Administraţia Financiară de care aparţineți până la 25 mai 2016: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Campania „2% – ne ajută să schimbăm destine !” este realizată de către Asociaţia „Stea” în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.