Vezi ce loc ocupă județul Satu Mare pe harta abuzurilor asupra copiilor

abuzuri

Din cele 6.736 de cazuri de violență asupra copiilor, înregistrate în prima jumătate a anului trecut (2015), 80 de cazuri au fost raportate în județul Satu Mare. Din analiza datelor consemnate de specialiști, aferente Regiunii de Nord-Vest a țării, reiese că în județul nostru au fost înregistrați cei mai mulți copii abuzați sexual (13), cele mai multe cazuri de exploatare pentru comitere de infracțiuni (4) și un caz de exploatare sexuală, de fapt, singurul raportat la nivelul celor șase județe aparținând zonei luate în discuție.

Potrivit statisticilor Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, rezultă că în Regiunea de Nord-Vest a țării au fost înregistrate 613 cazuri de abuz asupra copiilor. Raportat la această zonă, cele mai mult cazuri au fost înregistrate în județele Bistrița-Năsăud (216), Maramureș (161) și Cluj (111), în timp ce Satu Mare ocupă locul patru cu 80 de cazuri raportate.

În ceea ce privește județul Satu Mare au fost consemnate un număr de: 10 cazuri de abuzuri emoționale, 5 de abuz fizic, 13 abuzuri sexuale, patru exploatări pentru pentru comitere de infracțiuni, două exploatări prin muncă, o exploatare sexuală și 45 de cazuri de neglijare.

Dintr-o analiză mai atentă a acestei statistici rezultă că în județul Satu Mare au fost înregistrați cei mai mulți copii abuzați sexual (13), pe locul doi aflându-se județul Cluj (11 cazuri), iar pe trei Bistrița-Năsăud (6).

De asemenea, în prima jumătate a anului trecut în județul nostru au fost raportate patru cazuri de exploatare pentru comitere de infracțiuni, capitol la care Satu Mare „conduce detașat”, având în vedere că în celelalte județe din Regiunea de Nord-Vest, nu a fost raportat niciun asemenea caz.

Totodată, la Satu Mare a fost înregistrat și un caz de exploatare sexuală, în timp ce în celelalte județe nu a fost raportat nicio asemenea infracțiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.