Trei sătmărence, intoxicate cu monoxid de carbon

intoxicare

Trei sătmărence au cerut ajutorul ambulanțierilor, acuzând dureri de cap, amețeli și palpitații, simptome specifice unei intoxicații cu monoxid de carbon. Ambulanțierii au fost solicitați să intervină în noaptea de joi, 21 spre astăzi, 22 ianuarie, în jurul orei 03.49. Cele trei femei au refuzat să fie transportate la spital.

„Echipajele au găsit trei paciente de 20, 46 și 65 de ani cu semne de intoxicație cu monixid de carbon, adică: cefalee, amețeli, palpitații. Pacientele erau conștiente, orientate temporo-spațial, echilibrate hemodinamic și respirator care după efectuarea consultului au refuzat transportul la spital”, spune purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulață (SJA) Satu Mare, dr. Lucian Tarța.

Potrivit medicilor, simptomele intoxicației cu monoxid de carbon variază în funcție de cantitatea de gaz inhalată și de timpul în care s-a făcut inhalarea. Dintre simptomele cele mai frecvente ale intoxicației cu monoxid de carbon amintim: cefalea, amețelile, palpitațiile, greața, vărsăturile, iar în cazuri mai grave apar somnolența, convulsiile și coma. În cazuri foarte grave se poate ajunge la deces.

Pentru prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, toate sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, întreținute și verificate periodic, pentru a avea o bună ventilație. De asemenea, coșurile, hornurile și țevile de evacuare trebuie și ele inspectate periodic. Încăperile trebuie aerisite frecvent, mai ales unde stau copii mici sau persoane mai în vârstă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.