Operație cu laser la umăr, în premieră la Spitalul Județean Satu Mare

operatie

Operații cu laser pentru repararea mușchilor umărului se fac din această săptămână și la Spitalul Județean Satu Mare. Prima intervenție chirurgicală cu noul aparat, un artroscop de ultimă generație, a fost realizată luni, 18 ianuarie, de către medicii ortopezi Virgil și Răzvan Anițaș.

Potrivit chirurgilor, astfel de intervenții se mai fac în această regiune doar la Cluj și Oradea. Artroscopul existent la Spitalul Județean Satu Mare a fost folosit până în prezent doar în cazul operațiilor de la nivelul genunchiului.

Cu ajutorul artroscopului se pot efectua cele mai dificile intervenţii chirurgicale la nivelul articulațiilor, cu metode invazive minime. În aceste condiții, recuperarea pacienților se poate face chiar în două-trei zile, după operație.

La începutul acestei săptămâni, aparatul a fost folosit pentru o intervenție chirurgicală la nivelul mușchilor umărului, în cazul unui pacient în vârstă de 59 de ani. Medicii spun că pacientul acuza dureri la umeri, iar în urma RMN-ului a rezultat că acesta are o ruptură la nivelul mușchilor umărului. Operația de luni a durat puțin peste două ore, iar pacientul va rămâne internat timp de 12 zile.

Intervențiile chirurgicale cu artroscopul sunt minim invazive, efectuându-se doar incizii foarte mici. „Agresiunea asupra umărului este minimă, astfel că recuperarea pacienților se face destul de repede”, spune dr. Virgil Anițaș.

Artroscopul achiziționat de spitalul din Satu Mare este unul performant și a costat aproximativ 150.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.