Mani Gyenes, întâmpinat cu aplauze și tort la firma Autonet (Foto)

Mani1

Mani2

Mani3

Mani4

Mani5

Mani6

Mani7

Rider-ul sătmărean Emanuel (Mani) Gyenes a fost întâmpinat și în acest an cu tort și aplauze de către colegii săi de la Autonet. Mani s-a întors acasă de la Raliul Dakar 2016 cu locul 14 în clasamentul general și cu locul II la Clasa „Maraton”.

La întâlnirea de astăzi, 21 ianuarie, Mani le-a povestit colegilor săi că pe parcursul celor 9.000 de kilometri, a întâmpinat multe dificultăți „dar asta dă farmecul Dakarului”.

Cele mai multe greutăți le-a întâmpinat în zilele în care traseul Dakarului trecerea pe la altitudini de peste 4.000 de metri. „Aveam dureri de cap și chiar am cerut medicamente deoarece nu m-am simțit foarte bine”, spune rider-ul sătmărean. În acele zile, susține acesta, a pierdut și minute importante, clasându-se în etapele respective pe locul 30.

De asemenea, la un moment dat, încercând să depășească un alt concurent a căzut cu motocicleta sa. Toate s-au întâmplat la viteza de 110 km/h, însă din fericire nu a pățit nimic. „Pe când spectatorii s-au apropiat de mine să mă ajute deja m-am ridicat și am mers mai departe”, spune Mani.

„Dacă mă întreabă cineva care este rezultatul cel mai mare pentru mine în aceşti 15 ani de motociclism, cred că acesta este: locul 14 la Dakar. Dacă zicem locul 14, cred că mulţi zic că nu e un rezultat foarte mare, dar dacă ne uităm ce echipe sunt prezente acolo şi ce concurenţi, dacă mă uit şi văd ce nume am reuşit să bat, ce nume am în spate, cred că este un rezultat foarte mare”, a spus Mani.

Rider-ul sătmărean a ținut să mulțumească firmei Autonet și Consiliului Județean pentru susținere dar și echipei tehnice care l-a ajutat pe parcursul Dakar-ului.

Făcând o comparație cu locul 47 obținut în 2007, la prima sa participare la Dakar, Mani spune că de-a lungul anilor a evoluat extrem de mult. Dacă la acea vreme a terminat concursul la 12 ore de învingător, în acest an s-a clasat pe locul 14 la general, la aproximativ trei ore de câștigătorul Raliului Dakar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.