21 ianuarie – Ziua Internațională a Îmbrățișărilor

imbratisari

De 30 de ani, 21 ianuarie este marcată ca fiind „Ziua Internațională a Îmbrățișărilor”, așa că, de parcă ar mai fi nevoie de un motiv în plus, astăzi trebuie să le oferiți celor dragi cât mai multe semne de afecțiune.

Sărbătoarea îmbrăţişărilor, instituită în anul 1986 de pastorul Kevin Zaborney din statul american Michigan, a fost plasată în perioada dintre Crăciun şi Sfântul Valentin, „Ziua Îndrăgostiţilor”, când oamenii tind în general să-şi piardă buna stare de spirit.

Această „Zi Internațională a Îmbrăţişărilor” încuraja familiile, prietenii sau chiar necunoscuţii să nu se simtă stingheriţi să-şi arate sentimentele în pulbic şi să se îmbrăţişeze. În scurt timp, sărbătoarea a devenit populară nu doar între americani şi s-a răspândit în multe ţări din lume.

Totodată, din anul 2004 există și campania „Free Hugs”, care a fost iniţiată de un bărbat australian, cunoscut sub pseudonimul Juan Mann. În cadrul evenimentului, în fiecare an, la sfârșitul lunii februarie se oferă îmbrăţişări gratuite oamenilor din toată lumea.

În plus, studiile au arătat că o simplă îmbrățișare ar putea fi mai bună decât un măr mâncat zilnic. Conform unui raport publicat de jurnalul „Comprehensive Psychology”, acest gest de afecțiune are darul de a coborî riscul bolilor de inimă, de a combate stresul și oboseala, de a întări sistemul imunitar și de a lupta cu infecțiile și chiar depresia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.