Facilități acordate absolvenților pentru stimularea încadrării în muncă

munca

Absolvenții care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada în care este înregistrat la agenția pentru ocuparea forței de muncă, poate beneficia de o primă de încadrare, reprezentând o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data angajării.

În condițiile în care un absolvent se angajează cu program normal de lucru, în perioada de acordare a indemnizației de șomaj poate beneficia de o sumă egală cu indemnizația de șomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Condiția este să se mențină raporturile de muncă sau de serviciu pentru o perioadă de cel puțin 12 luni de la data angajării.

Dacă angajarea absolventului se face într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 km, față de localitatea de domiciliu, acesta poate beneficia de o primă de încadrare, egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data acordării.

În cazul în care angajarea acestora se face într-o localitate și urmare a acestui fapt își schimbă domiciliu, poate beneficia de o primă de instalare, reprezentând o sumă egală cu de șapte ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data instalării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.