Țepe cu abonamente la telefonie, reclamate la Protecția Consumatorului

Maria Pinter1

Peste 100 de reclamații având ca obiect costuri majorate la abonamentele de telefonie au fost înregistrate anul trecut la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Satu Mare. Anunțul a fost făcut de către comsarul șef adjunct al CJPC Satu Mare, Maria Pinter, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 19 ianuarie.

Potrivit celor declarate de Pinter, cele mai mai multe reclamații legate de companiile de telefonie sunt depuse de către oamenii mai în vârstă de la țară. Maria Pinter spune că aceștia sunt sunați pentru a li se propune semnarea unui act adițional, iar în plus li se oferă și un alt telefon, însă nu li se spune nimic legat de majorarea costurilor la abonamente. În cazul în care persoanele sunate își dau acceptul, telefonul și actul adițional le sunt livrate prin firme de curierat. Comisarul adjunct șef al CJPC Satu Mare spune că în ultima perioadă aproape zilnic este depusă o astfel de reclamație la instituția pe care o conduce.

„Fără să bage de seamă, oamenii semnează actul adițional iar luna următoare se trezesc cu facturi mai mari. O parte dintre aceștia s-au adresat CJPC”, spune Pinter.

Maria Pinter atrage atenția sătmărenilor să nu accepte în niciun caz modificarea contractelor în urma unor discuții telefonice și să nu semneze niciun document decât în cazul în care au analizat cu foarte mare atenție fiecare clauză contractuală.

De asemenea, Pitner spune că actele adiţionale pot fi anulate în termen de 14 zile de la semnare, însă de multe ori persoanele respective află de noile tarife doar când primesc următoarele facturi, atunci când deja este prea târziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.