Contrabandiștii de țigări, tot mai inventivi

Tigari3

Contrabandiștii sunt extrem de inventivi când vine vorba de a introduce în țară baxuri cu țigări. Dacă unii dintre aceștia ascund țigările în camioane încărcate cu lemne sau în locașuri speciale amenajate în mașinile lor, alții folosesc bărcile, dronele sau deltaplanul pentru a scăpa de vigilența polițiștilor de frontieră. Cel puțin asta reiese din raportul de bilanț prezentat astăzi, 19 ianuarie la sediul ITPF Sighetu Marmației.

„Dintre metodele inedite folosite pentru a introduce ilegal în ţară ţigările, de către persoanele implicate în astfel de activităţi infracţionale, amintim: ascunderea acestora în camioane cu material lemnos, în vagoane frigorifice, ascunse în box paleţi pentru mobilă, trecute cu barca peste apa râului Tisa, transportate cu caii prin zone muntoase greu accesibile, transportate prin apă de către contrabandiști echipaţi în costum de neopren, cu deltaplanul, cu drona, cu atelaje hipo, în locaşuri special amenajate în autoturisme, în rezervorul maşinilor prin punctele de trecere a frontierei, în cutii de prăjitură, în pungi de zahăr, ascunse pe corp etc.”, se arată în documentul prezentat.

Potrivit raportului de bilanț, anul trecut polițiștii de frontieră sătmăreni au întocmit un număr de 243 de dosare penale, iar valoarea bunurilor confiscate este de 2.282.400 lei. Anul trecut polițiștii de frontieră sătmăreni au confiscat 114.400 pachete de țigări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.