Cioloș nu acceptă cererea PNL-ului de a face alegeri cu două tururi de scrutin la locale

Dacian Ciolos

Premierul Dacian Cioloș nu agrează solicitarea PNL de a reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, așa cum prevedea legislația până în 2012. În cursul zilei de astăzi, 19 ianuarie, acesta a declarat că nu crede că este democratic ca Executivul să amendeze o lege politică adoptată de Parlament.

„Este vorba despre o lege politică pe care Parlamentul a votat-o. Este deja o lege electorală modificată. S-a decis printr-o înţelegere politică. Guvernul pe care îl conduc este un guvern care nu este implicat politic şi nu cred că este democratic să modifice un guvern prin ordonanţă de urgenţă o lege politică”, a declarat Cioloş, prezent la o dezbatere PNL organizată la Palatul Parlamentului.

În cursul zilei de luni, 18 ianuarie, PNL i-a solicitat premierului Dacian Cioloş emiterea unei OUG pentru modificarea legii electorale astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Vă reamintim că Parlamentul a adoptat în 2015 un pachet de legi electorale prin care a menţinut prevederea alegerii într-un singur tur de scrutin. La acea vreme liberalii au votat pentru această variantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.