Carne tocată cu pene și fire de păr în cereale, depistate de Protecția Consumatorului

carne

Fire de păr găsite în pachetul cu cereale Fitness, vodcă cu sedimente depuse, pâine cu mucegai, pene și cotoare de pene în carnea tocată de pui sunt doar câteva dintre neregulile semnalate anul trecut de către sătmăreni, potrivit bilanțului pe 2015 prezentat astăzi, 19 ianuarie de către comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Satu Mare, Maria Pinter.

În cursul anului trecut, comisarii CJPC Satu Mare au controlat produse în valoare de 2.879.518 lei, la 803 operatori economici, și s-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare de 396.205,95 lei. De asemenea, comisarii au oprit definitiv de la comercializare produse în valoare de 91.612 lei.

În urma acțiunilor de control desfășurate anul trecut s-au aplicat sancțiuni contravenționale cu avertisment și amenzi în valoare de 1.951.150 lei.

Din totalul de 565 reclamații depuse la CJPC Satu Mare au fost cercetate și soluționate anul trecut un număr de 439 de documente, dintre care 334 au fost rezolvate în mod amiabil în favoarea consumatorilor, 75 s-au dovedit a fi neîntemeiate și 30 nesoluționabile, 84 au fost redirecționate la alte instituții, 24 clasate, cinci retrase și 13 sunt în curs de cercetare.

Printre reclamațiile depuse se numără: pufuleți „Gusto”, bere cu lămâie și cașcaval afumat, expirate; fumatul în unități de alimentație publică, birori /instituții; existența unor corpurilor străine (fire de păr) în cereale Fitness, pene și cotoare de pene în carne tocată de pui, mușchiuleț de porc neconform calitativ și urât mirositor, pâine cu mucegai, vodcă cu sedimente depuse, iaurt bombat și fermentat, etc.

De asemenea, au fost depuse sesizări privind facturarea consumului de apă potabilă și canal, facturare energie electrică, deconectare E.On gaz, servicii curierat, tâmplărie PVC, servicii igienă în camere de hotel, servicii închiriere apartamente, servicii foto modeling pentru copii, servicii reparații auto, servicii proiectare desing interior, servicii transport călători, servicii construcții reparații consolidări clădiri, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.