Se mai face Mega Mall la Satu Mare ?

Mall1

Realizarea Mega Mall-ului de pe Drumul Careiului din Satu Mare pare extrem de incertă în acest moment, cel puțin asta reiese din explicațiile formulate de reprezentanții UDMR transmise presei în cursul zilei de astăzi, 18 ianuarie. UDMR-iștii acuză conducerea Primărie Satu Mare că nu a informat corect investitorul cu privire la situația juridică a terenurilor unde trebuia să se construiască viitorul centru comercial.

Iată pe larg ce spun aceștia:

„La sfârşitul anului 2015, în pragul Sfintelor Sărbători, pentru a distrage atenţia sătmărenilor de haosul creat în centrul istoric, primarul Dorel Coica a lansat o nouă serie de acuzaţii calomnioase la adresa reprezentanţilor UDMR, de data asta în tema viitoarei investiţii de pe strada Careiului, adică centrul comerical tip mall.

Acuzaţiile primarului sunt şi de această dată neîntemeiate, nefondate, într-un stil suburban cu care s-au obişnuit deja sătmărenii. Însă, pentru informarea corectă a cetăţenilor despre această investiţie importantă, aducem următoarele clarificări:

De la începutul acestui proiect, de când şi-a exprimat intenţia de dezvoltare imobiliară, investitorul nu a fost informat corect de către actuala conducere a municipiului despre situaţia juridică a terenurilor. Reprezentantul investitorului abia atunci s-a confruntat cu realitatea, când la o şedinţă comună din februarie 2015, consilierii locali UDMR i-au atras atenţia asupra problemelor de ordin juridic, care derivă din exproprierea pentru utilitatea publică a terenului în cauză.

La sfârşitul anului 2015 în loc să urgenteze rezolvarea juridică a situaţiei nou create, primarul atacă furibund din nou pe consilierii UDMR care l-au atenţionat cu luni înainte.

Cetăţenii trebuie să fie conştienţi de faptul ca UDMR doreşte dezvoltarea oraşului, dar fără a accepta ilegalităţi. Am votat toate proiectele de hotărâre care au fost întocmite în legalitate, dar nici un consilier nu îşi poate asuma punerea în legalitate a oricărei promisiuni sau decizii ilegale.

Atacurile primarului comunicate prin presa locală şi prin site-uri anonime au un singur scop: distragerea atenţiei de la faptul că el nu este capabil să gestioneze situația, și de faptul că nu înțelege ce pași trebuie urmați pentru a facilita investiția, problemele reale al oraşului. Cetăţenii sunt mult mai interesaţi de întărzierea amenajării parcărilor în locul garajelor demolate, lucrările haotice din oraş şi de risipa banilor publici …

Primarul atacă, dar hârtiile vorbesc de la sine: pe această cale îl invităm pe domnul primar şi pe reprezentantul investitorului la o conferinţă de presă comună în care să prezentăm sătmărenilor realitatea, precum şi măsurile necesare privind realizarea acestei investiţii importante.

În final, aducem în atenţia primarului Coica şi acel moment în care am acordat votul pentru acea investiţie misterioasă de tip „drive-in” la intersecţia Burdea, dar nici până în ziua de astăzi, mega-investitorul nu s-a prezentat cu milioanele de euro promise de domnul Primar. Îl sfătuim ca prin deciziile şi comunicatele neinspirate să nu pună în pericol și soarta acestei investiții importante pentru sătmăreni.

Birou de presă UDMR”.

Un Comentariu la "Se mai face Mega Mall la Satu Mare ?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.