Palatul Parlamentului va putea fi vizitat virtual, pe Google Cultural Institute

Palatul parlamentului

Una dintre cele mai mari clădiri din lume, Palatul Parlamentului din București, va putea fi vizitat virtual, începând din 21 ianuarie, pe platforma Google Cultural Institute. Este vorba despre o platformă online lansată în 2011, care prezintă expoziţii ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea, printre care teme referitoare la Holocaust şi la Nelson Mandela, dar şi colecţii de artă şi exponate din mari muzee ale lumii.

Palatul Parlamentului este înscrisă în Cartea Recordurilor la capitolul „Clădiri Administrative”, pe locul al doilea în lume după clădirea Pentagonului. Din punct de vedere al volumului (cu cei 2.550.000 metri cubi ai săi) Palatul parlamentului ocupă locul al treilea în lume. Construcţia depăşeşte cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.

Construirea Casei Poporului a fost începută în anul 1978, ca o replică a oraşului-stat Phenian din Coreea de Nord. După cutremurul din 1977, Nicolae Ceauşescu a ordonat „reconstruirea” Bucureştiului cu un nou oraş, un stat în stat, aşa că, începând cu anii 1978-1979, a avut loc concursul la nivel naţional pentru reconstruirea Bucureştiului.
Anca Petrescu a câştigat postul de arhitect-şef al celui mai controversat proiect construit până atunci în România. Şantierul a început în anii 1980 cu demolarea a peste 7 kilometri pătraţi din vechiul centru al capitalei şi relocarea a peste 40.000 de oameni din această zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.