Aproape 1.800 de locuri de muncă, disponibile în Spaţiul Economic European

munca

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în reţeaua Eures, sunt publicate 1.798 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European, pentru care pot opta şi cetăţenii români.

801 de locuri de muncă sunt disponibile în Spania. Angajatorii spanioli caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur.

Alte 430 de locuri de muncă sunt anunţate de angajatori din Danemarca, 400 fiind pentru culegători de mazăre şi 30 pentru culegători de căpşuni.

Angajatorii din Marea Britanie au vacante alte 345 de locuri de muncă (205 îngrijitori persoane, 60 de infirmieri, 60 de asistenţi medicali şi 20 de asistenţi medicali generalişti).

În Germania sunt anunţate 125 de locuri de muncă: 50 asistenţi medicali generalişti, 15 factori poştali, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, cinci asistenţi manager, cinci electricieni industriali, doi mecanici industriali şi câte un mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), brutar, electrician, mecanic auto (camioane).

Locuri de muncă neocupate sunt şi în Suedia (55), angajatorii din această ţară dorind să recruteze 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto şi 10 tinichigii auto.

Slovacii caută 30 de şoferi de autocamion transport internaţional, Ungaria recrutează şase mecanici agricoli, Polonia, un dezvoltator internet şi un programator aplicaţie (PHP developer), Norvegia caută un doctorand şi un postdoctorand în Departamentul biomedical, Belgia – un proiectant construcţii metalice, Irlanda – un tehnician.

Cei interesați să ocupe un loc de muncă pot consulta ofertele accesând site-ul www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.