Mircea Govor ar putea fi eliberat. Vezi ce a decis Instanța Supremă

Mircea Govor2

În cursul zilei de astăzi, 15 ianuarie, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României au respins propunerea DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul fostului președinte al PSD Satu Mare, Mircea Govor. Instanța Supremă a stabilit plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore.

„În baza art. 237 Cod procedură penală, respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Oradea, privind pe inculpatul Govor Mircea Vasile. În baza art.237 alin.2 Cod procedură penală, raportat la art.202 alin.4 lit.b cu referire la art.211 Cod procedură penală, dispune măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpatul Govor Mircea Vasile, pe o perioadă de 60 de zile, de la data de 22 ianuarie 2016 până la data de 21 martie 2016, inclusiv”, se arată în decizia instanței.

Vă reamintim că Mircea Govor a fost arestat preventiv pe data de 23 decembrie 2015, acesta fiind acuzat de DNA de mai multe fapte de șantaj și folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.