Ștefan Ressler este candidatul FDG la Primăria Satu Mare. FDG vrea să formeze „Alianța pentru Satu Mare”

Stefan Ressler

FDG

Avocatul Ștefan Ressler va fi candidatul Forumului Democrat German (FDG) la Primăria Satu Mare. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 14 ianuarie, de către conducerea FDG.

La conferința de presă au participat președinții Organizațiilor Județene și Municipale a FDG Satu Mare, Ioan Leitner, respectiv Iosif Holczli, consilierul județean Ștefan Keizer dar și Ștefan Ressler.

Desemnarea lui Ressler a fost făcută în urma unui sondaj de opinie, contracandidații acestuia fiind președintele Organizației Județene a FDG Satu Mare, Ioan Leitner, respectiv președintele Organizației Municipale a formațiunii politice, Iosif Holczli.

„Forumul Democrat Gernman crede că a venit momentul ca la alegerile locale din 2016 să participe cu candidați proprii atât la primăriile orașelor cât și la Consiliul Local Satu Mare și la consiliul Județean satu Mare. Credem că avem persoane integre, competente și cu experiență care ar putea să aprticipe la conducerea urbei noastre, în slujba tuturor cetățenilor. Candidatul Forumului Democrat German pentru Primăria municipiului Satu Mare este Ștefan Ressler. Acesta este unul dintre puținii tineri capabili care după ce a terminat studiile s-a întors în municipiul Satu Mare, considerând că poate să trăiască bine și în acest oraș, nu numai în orașele mari universitare. Forumul dorește ca pe viitor, primarul să fie ales în funcție de competențe și nu pe apartenența etnică sau religioasă”, a declarat Leitner.

De asemenea, conducerea FDG a anunțat că dorește formarea unei coaliții, intitulată „Alianța pentru Satu Mare”. Aceștia și-au manifestat speranța că și alte partide politice se vor alătura acestei structuri. Leitner a anunțat că în prezent, FDG-ul poartă discuții în acest sens cu PNL și UDMR.

„Propunem formarea unei coaliții numită Alianța pentru Satu Mare din care să facă parte toate formațiunile politice care vor schimbare în municipiul Satu Mare și care vor să facă din municipiul nostru un oraș plăcut și prosper”, a declarat Leitner.

În luarea de cuvânt, Ștefan Ressler a mulțumit pentru încrederea acordată. „Sunt onorat să fac parte din această echipă și să fiu propus din partea Forumului Democrat German pentru această funcție. În urma sondajului efectuat a rezultat această dorință a cetățenilor municipiului Satu Mare de a fi eu ales pentru a fi candidatul la primăria municipiului. Este o chestiune onorantă ca la o vârstă destul de tânără să fiu considerat de către cetățeni, de către locuitorii municipiului Satu Mare, o persoană care aș putea îndeplini această funcție. Eu cred într-o altfel de politică, cred că Satu Mare nu trebuie condus doar pe anumite criterii de partide. Cred că trebuie să se facă o uniune, o uniune a sătmărenilor. Înainte de toate, înainte de a face parte dintr-o organizație politică, tebuie să observăm în primul rând că suntem cetățeni a municipiului Satu Mare. Din păcate, în ultimii 25 de ani nu s-a avut în vedere acest lucru. Nu s-au avut în vedere criteriile de competență. Nu este bine așa. Eu cred că ar trebui să se facă o altfel de politică, o politică prin care să dăm valoare acestui municipiu, să îi redăm valoarea pe care a avut-o și să schimbăm ceva. Să creăm locuri de muncă, pentru ca tinerii să se întoarcă în Satu Mare și să avem din nou ce am avut mai demult, adică un oraș plăcut, frumos și atractiv pentru tineri. Acest lucru îl dorim noi. Dar trebuie să vă spun sincer că acest lucru nu se poate face singur. Este nevoie de oameni care doresc să se implice și chiar cred în acest lucru, cred că se poate face schimbarea”.

Ștefan Ressler s-a născut în 1986. A absolvit Liceul Teoretic German din Satu Mare în 2005 și Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în 2009. De asemenea, acesta a absolvit și studii datorită unor burse Erasmus, respectiv stagii de specializare la mai multe fundații germane. În prezent, Ressler lucrează în cadrul biroului de avocatură propriu.

La finalul conferinței de presă, Keizer a declarat că dacă s-ar reuși realizarea „Alianței pentru Satu Mare” alături de PNL și UDMR „șansele de reușită ar fi de 99%. Iar dacă alianța ar fi alcătuită din două partide mari, șansele ar fi de aproximativ 60%”. Negocierile în acest sens care sunt purtate cu UDMR și PNL vor continua, conducerea FDG spune că dacă se va ajunge la o înțelegere atunci va fi desemnat cel mai bine cotat candidat al partidelor care fac parte din alianță.

Un Comentariu la "Ștefan Ressler este candidatul FDG la Primăria Satu Mare. FDG vrea să formeze „Alianța pentru Satu Mare”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.