Filmul în care joacă un absolvent de la Slavici, Molnar Levente, nominalizat la Oscar (Video)

Molnar Levente

„Son of Saul” (Fiul lui Saul), cu actorul Levente Molnar în distribuţie, a fost nominalizat la ediţia din 2016 a premiilor Oscar, la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”, alta decât limba engleză. Nominalizările pentru cea de-a 88-a ediţie a Premiilor Oscar au fost anunţate astăzi, 14 ianuarie, într-o conferinţă de presă, organizată la Los Angeles. Levente Molnar a absolvit Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare.

Gala premiilor Oscar 2016 va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles (SUA).

„Tocmai am ajuns la Londra. A fost foarte mare bucuria”, a declarat Levente Molnar, după anunțarea nominalizărilor la Oscar. Potrivit specialiștilor „Son of Saul” este considerat marele favorit la câştigarea premiului Oscar din 2016 la categoria „Cel mai bun film străin”.

Lungmetrajul „Son of Saul” a fost desemnat „Cel mai bun film străin” la ediţia din acest an a Globurilor de Aur, eveniment care a avut loc duminică, 10 ianuarie la Los Angeles.
Acțiunea filmului are loc în octombrie 1944 în lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau și spune povestea lui Saul Auslander. Levente Molnar îl interpretează pe Abraham, cel mai bun prieten al lui Saul.

Actorul Molnar Levente s-a născut în data de 10 martie 1976 în Baia Mare, dar a urmat studiile liceale la Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare.
În perioada 1998-2002 acesta a studiat la Catedra de Teatru a Universității „Babeș-Bolyai”, iar apoi a lucrat ca actor la Teatrul „Figura Studio” din Gheorgheni și Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Din 2003, Molnar este asistent la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Catedra de Teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.