Dakar 2016: Mani Gyenes, locul 13 în clasamentul general

during the Dakar 2016 Argentina,  Bolivia, Etape 10 / Stage 10,  Belen - La Rioja,  from  January 13, 2016 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
during the Dakar 2016 Argentina, Bolivia, Etape 10 / Stage 10, Belen – La Rioja, from January 13, 2016 – Photo Frederic Le Floc’h / DPPI

Rider-ul sătmărean Emanuel (Mani) Gyenes a urcat pe locul 13 în clasamentul general la Dakar 2016. În etapa a 10-a, desfășurată miercuri, 13 ianuarie, pe traseul Belen – La Rioja (Argentina), Mani a obținut al 17-lea timp.

Locul 13 deținut în clasamentul general este pentru Mani cea mai bună performanță din istoria participărilor sale și ai concurenților români în cadrul raliului Dakar.

„A fost o zi maraton pentru că ieri seară nu am avut asistență tehnică, dar din fericire nu am avut nicio problemă cu motocicleta. Ieri și astăzi (13 ianuarie) am avut două zile foarte grele, cu foarte mult nisip și acum bate foarte tare vântul și nu se poate sta fără ochelari. La începutul probei de astăzi a și plouat, am mers mai încet nu am avut un ritm foarte bun, dar după alimentare mi-am găsit ritmul și împreună cu alți patru piloți ne-am tot întrecut în ultimii 50 de km. Ne-am distrat foarte bine. Mă bucur că sunt aici, mai sunt trei zile de concurs și sper să ajungem la Rosario cu un rezultat cât se poate de bun”, spune Mani Gyenes.

Etapa cu numărul 11-a, care se desfășoară astăzi, 14 ianuarie are lungimea de 712 km, din care 431 km de probă specială.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.