„Ziua Culturii Naționale” va fi sărbătorită vineri la Negrești-Oaș

Negresti

„Ziua Culturii Naționale” și împlinirea a 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu va fi sărbătorită vineri, 15 ianuarie, la Negrești-Oaș printr-o serie de manifestări cultural-artistice.

Programul oficial va începe la ora 10.00, la Biblioteca Orășenească din Negrești-Oaș, acolo unde va avea loc o expoziție de carte intitulată „Mihai Eminescu – poetul nepereche”.

De la ora 12.30, la Catedrala Ortodoxă va avea loc un parastas de pomenire a poetului național al românilor, Mihai Eminescu, și momente muzicale cu „Trio Fantesia” de la Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Manifestările vor continua la ora 13.00 la bustul poetului Mihai Eminescu din parcul central, unde vor fi depuse flori de către reprezentanți ai instituțiilor publice și ai instituțiilor de învățământ.

În paralel, între orele 09.00 și 15.00, la Muzeul Țării Oașului, Galeria de artă „Dr. Mihai Pop”, va putea fi vizitată gratuit expoziția de fotografie „Versus, dar împreună”.

„Ziua Culturii Naționale” va fi sărbătorită în aceste zile și de instituțiile de învățământ din Negrești-Oaș care au pregătit programe proprii.

Manifestările sunt organizate de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășeneasca de Cultură, Muzeul Țării Oașului și instituțiile de învățământ din oraș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.