Prefectul verifică modul de pregătire în caz de inundații

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

În urma emiterii codului galben de inundaţii pentru cursurile de apă din vestul și nord-vestul țării, duminică 10 ianuarie, prefectul dr. Eugeniu Avram s-a aflat în contact permanent cu reprezentanţii Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someș”, cât şi cu reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale care se află sub această atenţionare.

În cursul zilei de astăzi, 11 ianuarie, Eugeniu Avram a dispus constituirea a trei echipe mixte de evaluare, alcătuite din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, SGA şi ISU „Someș” Satu Mare. Acestea s-au deplasat la unităţile administrativ- teritoriale de pe cursul râurilor Crasna, Valea Rea şi Maja, respectiv Craidorolţ, Moftin, Certeze, Călineşti, Hodod şi Bogdand pentru a evalua modul de pregătire în caz de intervenţie şi de a verifica stocurile de materiale necesare.

Prefectul dr. Eugeniu Avram a cerut celor implicaţi, responsabilitate, vigilenţă şi cooperarare instituţională pentru a se preveni anumite situaţii de risc. Pe tot parcurul atenţionării de cod galben de inundaţii, prefectul va monitoriza evoluţia evenimentelor şi măsurile întreprinse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.