Incendiul la o casă de pe strada Amațului. Proprietarul a ajuns la Urgențe

incendiu

Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de marți, 5 spre azi, 6 ianuarie, în jurul orei 02.40 la acoperișul unei case de pe strada Amațului din Satu Mare. Proprietarul casei a ajuns la Urgențe cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare.

Pentru a opri prăpădul, pompierii au intervenit cu trei autospeciale. Potrivit membrilor echipajului de intervenție ardea acoperișul unei case, cu pericol de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost lichidat la ora 06.09.

În urma incendiului au ars: construcţia din lemn a acoperişului, mobilierul din cinci încăperi, tavanul din scândură pe aproximativ 120 de metri pătrați. De asemenea, s-au degradat: șase geamuri termopan, cinci uşi de interior, zugrăveala de pe pereţi, parchetul de la etaj şi parter şi aproximativ 4.000 de bucăţi de ţiglă.

Din primele investigații reiese că incendiul a fost cauzat de un coș de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

În urma incendiului proprietarul a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare şi la nivelul feţei, fiind preluat de către un echipaj de prim ajutor SMURD, care i-a acordat îngrijiri la faţa locului şi a fost transportat şi predat Unităţii de Primiri Urgenţe Satu Mare.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri de prevenire a incendiilor: verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn; verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.