Un fost fotbalist de la Olimpia predică Islamul în lume

Gabriel Keresztes

Un fost jucător de la FC Olimpia Satu Mare, Gabriel Keresztes, propovăduiește Islamul și învățăturile Coranului în întreaga lume. Bărbatul și-a schimbat numele în Gabriel Al-Romaani.

Keresztes s-a născut la Baia Mare, însă în copilărie a jucat fotbal la FC Olimpia Satu Mare. La vârsta de 14 ani, s-a stabilit împreună cu familia în Canada, apoi s-a mutat în Emiratele Arabe unde studiază Științele Islamice și deține o afacere.

„Lucrez ca și profesor în Emirate, am și o afacere, Lăudat fie Dumnezeu. Am absolvit facultatea de Biologie-Psihologie și în curând, cu voia lui Dumnezeu, voi absolvi și facultatea de Științe Islamice. Cunosc mai multe limbi străine, am avut această ocazie să le învăț. Limbi precum italiană, franceză, arabă și, bineînțeles, engleză. De asemenea, moderez săptămânal o emisiune de televiziune. Călătoresc mult și studiez. Sunt căsătorit, am niște copii minunați și sunt fericit. Sunt foarte bine organizat în viața mea, îmi place să călătoresc împreună cu familia și iubesc sportul. În România am jucat fotbal la FC Olimpia Satu Mare și, fiind foarte atașat de acest sport, am continuat să-l practic și în Canada, însă nu la nivel înalt, ci la școală”, a declarat Gabriel Keresztesi pentru www.ziare.com.

Acesta a lansat două proiecte prin care dorește să aducă în atenția românilor cum este de fapt Islamul. Este vorba despre „Icraa” și „Islam4Ro”. Prin acest demers, Keresztesi vrea să înlăture toate concepțiile greșite despre Islam. Echipa lui Keresztesi traduce cărți și articole dar se ocupă și cu difuzarea unor clipuri video în limba română din diferite limbi.

Totodată, Gabriel Al-Romaani și-a spus părerea și despre terorism, respectiv despre asocierea acestui fenomen cu Islamul.

„Dacă ne uităm la situația musulmanilor în Franța, la situația musulmanilor în țările colonizate, Algeria, Tunisia, Maroc, dacă ne uităm ce s-a întâmplat în Afganistan, Pakistan, Palestina, trebuie să înțelegem că Islamul a unit pe toți adepții săi sub o singură credință și numai atunci vom realiza că toți aceștia suferă unul pentru altul, indiferent în ce parte a lumii se află. Fiecare musulman simte durere în suflet pentru frații și surorile lui din Palestina, pentru invazia Irakului și pierderea atâtor vieți în Siria s.a.m.d.

Întorcăndu-ne la acești indivizi și modul lor de gândire, când ei văd că țările europene au intrat peste ai lor, omorându-i, se întâmplă ceva în psihologia lor și cu siguranță vor reacționa cumva. (…) În consecință, acești oameni, în mintea lor, au o justificare spunând că același lucru a fost făcut și familiilor lor sau tribului lor”, spune Keresztesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.