Spitalul Județean vrea să renunțe la firma de catering. Bolnavii, nemulțumiți de calitatea mâncării

Marcela Papici

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare vrea să renunțe din a doua jumătate a anului în curs, la serviciile firmei de catering, cea care furnizează în prezent mâncarea pacienților internați. Anunțul a fost făcut de către managerul SJU Satu Mare, Marcela Papici, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 4 ianuarie.

Principalul motiv pentru care conducerea spitalului dorește să renunțe la acest serviciu este calitatea slabă a mâncării. Potrivit managerului SJU, bolnavii s-au plâns în mai multe rânduri de calitatea mâncării pe care o primesc.

Papici spune că în prima jumătate a acestui an va fi modernizată și bucătăria spitalului, după care mâncarea va fi gătită în spital și astfel, se va putea renunța la firma de catering.

„Vrem să angajăm personal specializat, adică bucătari, ajutori de bucătari și tot ce presupune funcționarea unei bucătării. Astfel, mâncarea va fi făcută de noi. Bucătăria spitalului va fi dotată cu o linie tehnologică modernă, după modelul spitalului din Zalău. Pacienţii vor primi mâncare într-o tavă termorezistentă cu capac. Prin acest demers încercăm să îmbunătăţim alimentația pacienţilor astfel încât aceştia să nu mai aştepte mâncarea de acasă”, spune Marcela Papici.

Managerul SJU a subliniat că externalizarea serviciului de catering costă spitalul în jur de 280.000 de lei pe lună. În ceea ce privește reabilitarea și modernizarea bucătăriei, aceasta va costa, estimativ, 300.000 de euro.

2 Comentarii la "Spitalul Județean vrea să renunțe la firma de catering. Bolnavii, nemulțumiți de calitatea mâncării"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.