Cum să vă îmbunătățiți relația de cuplu

cupluri

Cercetătorii ne arată care sunt cele șapte lucruri pe care ar trebui să le facem zilnic pentru o mai bună armonie în viața de cuplu. Fie că sunteți bărbat sau femeie reamintiți-vă să faceți cât mai des fiecare din următoarele lucruri:

Sărutați

Sărutul este o metodă extraordinară de a vă conecta cu partenerul, pe lângă faptul că are o mulțime de beneficii asupra circulației sângelui și inimii.

Îmbrățișați-vă mai mult de 20 de secunde

Îmbrățișările întăresc ideea de siguranță și protecție, reduc stresul și transmit creierului o serie de hormoni ce dezvoltă o stare de bine.

Ascultați

Comunicarea este esențială în cuplu, de aceea este foarte important să învățăm să ne ascultăm partenerii, dar și să îi înțelegem.

Dezmierdați

Odată cu dezmierdarea și alintul se declanșează oxitocina, hormonul fericirii și atașamentului. Denumit și „hormonul iubirii”, oxitocina determină o mai bună comunicare în cuplu.

Iertați

Iertarea eliberează tensiunea și vă permite să o luați de la capăt. Deci nu ezitați să acceptați scuzele partenerului, deoarece resentimentele doar vă vor face nefericiți.

Râdeți

Se spune că râsul este cel mai bun medicament, deci încercați să găsiți umorul în situațiile zilnice pentru a vă face viața mai frumoasă. Râsul eliberează tensiunea și crează o legătură de bucurie între parteneri.

Spuneți-vă „te iubesc”

Exprimându-vă sentimentele cu voce tare este un mod de a le confirma și de a arăta că vă pasă. Cu cât veți spune mai des „te iubesc”, cu atât partenerul va căpăta mai multă încredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.